Sandt Endevour #3 - Bourbon Stout

Sandt Endevour #3 - Bourbon Stout

Endevour; To try hard to do or achieve something

 

Sandt Endevour är vår experimentella serie där vi utforskar gränserna. Här vill vi prova något nytt och bidra till att ölkulturen stärks.

 

Endevour-serien kommer endast i små volymer och kanske bara i en upplaga. Är vi något bra på spåren kommer vi självklart brygga den igen, men under ett annat namn.

Sandt Endevour #3 Bourbon Stout är en utveckling av vår Endevour #1. Den är några snäpp starkare, lite tjockare och ännu godare än sin föregångare. Den är också lagrad på Bourbon-ekflis för att få den mjuka karaktäristiska smaken och aromen av Bourbon.

 

 

 

 

 

Ingredienser:

Malt, humle, jäst och vatten.

Fakta:

Malt - Pale ale, ljus karamell, choklad, amber, biscuit, chockladråg, brown, rostat kort och carafa 2.

Humle - Nugget, simcoe, centennial, challenger och Mt Hood

Lagrad med Bourbon-ekflis och amerikanska mellanrostade ekspiraler

ABV - 9.5%

IBU - 94

Passar bra till:

T.ex. en god chokladdessert

Serveras vid minst 10 grader. Smakerna framträder bättre vid högre temperaturer.

Tillgänglighet:

Grappa, Backstage och Majas vid havet. Finns endast i begränsad upplaga

Lagring:

Vinner på lagring men kan också drickas nu. Smakerna och aromerna kommer förändras under många år framöver.

Sandt Brewery AB

© www.sandtbrewery.se 2016

Alla rättigheter reserveras till Sandt Brewery AB